Saturday, 31 March 2012

Repair Screen Laptop Toshiba Tecra R840

Repair Screen Laptop Toshiba Tecra R840
Sebelum - Lihatlah betapa uniknya keretakan skrin yang berlaku kepada laptop ini. Bukan itu yang nak kami tonjolkan kepada anda tetapi skrin model laptop ini amat-amat lah sukar untuk didapati di Malaysia ni. Tuan punya laptop sendiri pun dah bagitahu kepada kami beliau pernah order di salah satu kedai lain tapi skrin yang sampai adalah berbeza dengan yang asal. Ini bermakna model skrin seperti ini adalah terhad dan juga mengambil masa untuk mendapatkannya. So, kepada anda yang mempunyai laptop jenis ini sila jaga laptop anda sebaik-baiknya supaya tiada masalah akan berlaku pada masa yang mendatang.

Selepas - Alhamdulillah, kami berjaya mendapatkan skrin yang baru untuk tuan punya laptop ini (seminggu jugak, betapa susahnya nak dapat). So, walau susah sekalipun kami tetap berusaha untuk mendapatkan beliau skrin yang baru. Sebelum ni wajahnya agak berat untuk senyum, tetapi percayalah selepas kami menggantikan beliau dengan skrin yang baru boleh dikatakan beliau 'happy giler'. Kami pun 'happy giler' la jugaknya pun. :)

Tengok ni. Betulkan? Kami dua kali ganda senyum melihat beliau gembira sebegini. Terima kasih saudara empunya laptop kerana mempercayai servis kami.

artikel ini adalah untuk mereka yang mencari tentang repair screen laptop, repair screen, repair laptop, repair lcd, repair lcd, repair lcd screen, lcd crack
laptop crack, laptop pecah, lcd pecah, lcd replacement, laptop screen, repair laptop screen, pecah,repair led screen, led creen, ok computer solution, toshiba tecra r840

Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Friday, 30 March 2012

Repair Screen Laptop Acer Aspire One

Repair Screen Laptop Acer Aspire One
Sebelum

Selepas

artikel ini adalah untuk mereka yang mencari tentang repair screen laptop, repair screen, repair laptop, repair lcd, repair lcd, repair lcd screen, lcd crack
laptop crack, laptop pecah, lcd pecah, lcd replacement, laptop screen, repair laptop screen, pecah,repair led screen, led creen, ok computer solution, acer aspire one, cara membeli

Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Wednesday, 28 March 2012

Repair Screen Laptop Asus A42F

Repair Screen Laptop Asus A42F
Sebelum - Masalah ini boleh dikatakan agak dasyat kerana skrin yang pecah ni disebabkan oleh pergaduhan adik-beradik(budak kecil) tuan punya laptop ni. Kami terkejut mendengar cerita tuan punya laptop ini. Namun itulah yang terjadi dan kami nasihatkan anda laptop ini bukanlah objek yang boleh digunakan sebagai senjata untuk apa-apa situasi. Harap dijaga dengan lebih cermat kerana ianya amat sensitif terutama pada skrinnya. 

Selepas - Mujurlah tuan punya laptop ini berjumpa dengan iklan kami di dalam internet dan tanpa berfikir panjang terus menghantarnya ke sini. Masalah beliau selesai apabila kami menukar LED skrinnya dengan yang baru. Kami memberikan jaminan selama 3 bulan untuk servis ini. Lega rasanya dapat membantu customer ini mengurangkan kos untuk membaiki skrin laptop beliau.

artikel ini adalah untuk mereka yang mencari tentang repair screen laptop, repair screen, repair laptop, repair lcd, repair lcd, repair lcd screen, lcd crack
laptop crack, laptop pecah, lcd pecah, lcd replacement, laptop screen, repair laptop screen, pecah,repair led screen, led creen, ok computer solution, asus a42f

Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Tuesday, 27 March 2012

Repair Motherboard Laptop Acer Aspire 4925

Repair Motherboard Laptop Acer Aspire 4925
Masalah laptop ini adalah 'motherboard' rosak dan perlu ditukar dengan 'chipset' yang baru.
Tetapi masalah besarnya tuan punya laptop ini amat risau sekiranya laptopnya lambat untuk siap dibaiki. Ini disebabkan beliau terpaksa menghadirkan diri ke Sabah atas urusan kerja selama 3 bulan. Setiap hari beliau menelefon kami bertanyakan keadaan laptop kesayangannya. Kami pun dengan sedaya upaya berusaha untuk membaiki laptop En.Ary ini sebelum beliau berangkat ke Sabah. Alhamdulillah kami berjaya membaiki laptop beliau sebelum tarikh sepatutnya.

Ternyata gambaran kegembiraan wajah En.Ary amat terserlah setelah kami berjaya membaiki laptop beliau sebelum beliau berangkat ke Sabah. Kami berasa amat lega dan berpuas hati kerana dapat membantu beliau dan memastikan laptop siap 'ON TIME'. Terima kasih kepada En.Ary kerana mempercayai servis kami di OK Computer Solution ini.

artikel ini adalah untuk mereka yang mencari tentang repair screen laptop, repair screen, repair laptop, repair lcd, repair lcd, repair lcd screen, lcd crack
laptop crack, laptop pecah, lcd pecah, lcd replacement, laptop screen, repair laptop screen, pecah,repair led screen, led creen, ok computer solution, acer aspire 4925, motherboard

Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Monday, 26 March 2012

Repair Screen Laptop Acer Aspire 4736G

Repair Screen Laptop Acer Aspire 4736G

Berikut adalah video skrin laptop sebelum kami tukar kepada yang baru :
Apakah perasaan anda jika skrin laptop anda jadi sebegini?Mesti sakit hati kan.
Jangan bimbang kerana kami ada penyelesaiannya.

Selepas - Tidakkah anda merasa gembira melihat skrin yang sebelum ini bergoyang-goyang menyakitkan mata dan jiwa kepada yang baru seperti ini? Begitulah perasaan tuan punya laptop ini yang tidak terkira gembiranya setelah masalah skrin laptop beliau dapat diselesaikan. Ini kerana beliau baru sahaja membeli laptop ini. Kami juga gembira kerana tuan punya laptop tidak perlu bermasam muka lagi seperti mula-mula beliau datang ke kedai kami.

artikel ini adalah untuk mereka yang mencari tentang repair screen laptop, repair screen, repair laptop, repair lcd, repair lcd, repair lcd screen, lcd crack
laptop crack, laptop pecah, lcd pecah, lcd replacement, laptop screen, repair laptop screen, pecah,repair led screen, led creen, ok computer solution, acer aspire 4736g

Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Wednesday, 21 March 2012

Repair Screen Laptop HP Pavilion DV9000

Repair Screen Laptop HP Pavilion DV9000
Masalah sebelumnya - Skrin laptop ini kejap-kejap jadi hijau bila skrinnya di gerakkan ke depan dan belakang. Anda boleh lihat simptom tersebut seperti di bawah :

Video kerosakan

Jika anda menjadi tuan kepada laptop ini tentu anda juga berasa sungguh 'annoying' dan sakit hati dengan skrin yang kejap-kejap hijau.

Penyelesaian - Setelah diamati rupa-rupanya kabel VGA rosak. Ini mengakibatkan isyarat ke skrin terganggu. Kami telah menukar kabel baru yang di-import khas dari China memandangkan spare part laptop ini sangat sukar didapati di Malaysia. Mujurlah kami ada kenalan yang dapat membantu dari sana.

Masalah selesai - Customer ini sangat berpuas hati dan gembira kerana kerjanya tidak akan terganggu lagi. Kami berharap agar tidak ada lagi masalah yang akan menimpa laptop beliau di masa mendatang. 

artikel ini adalah untuk mereka yang mencari tentang repair screen laptop, repair screen, repair laptop, repair lcd, repair lcd, repair lcd screen, lcd crack
laptop crack, laptop pecah, lcd pecah, lcd replacement, laptop screen, repair laptop screen, pecah,repair led screen, led creen, ok computer solution, hp pavilion dv9000, skrin hijau

Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Tuesday, 20 March 2012

Repair Fan Laptop Sony Vaio VGN-CS26G

Repair Fan Laptop Sony Vaio VGN-CS26G
Agak susah untuk kami menyatakan masalah bagi laptop ini iaitu antara laptop yang terunggul di Malaysia tetapi ini adalah masalah yang biasa terjadi bagi penggunanya iaitu kipas ataupun fan untuk SONY VAIO VGN-CS ini senang sangat untuk rosak.
Tuan punya laptop ini mengadu kepada kami bahawa bunyi kipas yang rosak amat menganggu beliau untuk fokus dalam membuat segala kerja-kerja yang berkaitan dengan laptopnya kerana  bunyinya amat-amat tidak ingin didengari oleh beliau atau kita semua. Masalah ini berlaku setiap kali beliau on laptop, dalam hatinya berkata "laptop je mahal, tapi bla bla bla".
Setelah kami cek laptopnya dan kami dapat mengenalpasti yang kipas laptop beliau tidak lagi boleh digunakan. So, ia perlulah ditukar. Kami berjaya menukar kipas laptop beliau dengan yang baru. Ternyata tuan punya Sony Vaio ini amat berpuashati dengan kami kerana beliau tidak lagi diganggu dengan bunyi-bunyian yang tidak enak didengari oleh telinga beliau dan kami di sini juga amat gembira melihat riak wajahnya yang tidak lagi stress atau tertekan kerana sering diganggu dengan bunyi kipas yang rosak itu.
artikel ini adalah untuk mereka yang mencari tentang repair fan, cooling, panas, fan tidak berfungsi, overheat

Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Monday, 19 March 2012

Repair Screen Laptop Acer Aspire 4752G

Repair Screen Laptop Acer Aspire 4752G
Sebelum - Agak malang bagi customer ini, skrin laptop beliau crack semasa beliau tidur. Dia dengan tidak sedar telah ter'siku' laptop ini ketika sedang bangun dari tidur. Apa yang menyedihkan, laptop ini baru sebulan pakai (tengok plastik pun tau) dan haruslah diingat lcd pecah memang tidak ditanggung dalam warranty.
Setelah mencari kedai komputer yang boleh dipercayai, beliau akhirnya terjumpa kedai kami yang sememangnya mempunyai kepakaran yang beliau mahukan iaitu ----iaitu pasang LCD skrin yang ORIGINAL dalam masa 15 minit

Setelah selesai proses menukar LCD skrin laptop beliau ini, beliau ternyata berpuas hati dan gembira melihat laptop beliau seperti baru dibeli. Kami di sini berharap tiada lagi masalah yang akan menjelma kepada beliau dengan laptop ini.
Kepada anda semua, dinasihatkan janganlah tidur bersama laptop takut keadaan begini juga berlaku kepada anda. Semoga kita semua mendapat manfaat dari setiap benda yang berlaku.


       artikel ini adalah untuk mereka yang mencari tentang repair screen laptop, repair screen, repair laptop, repair lcd, repair lcd, repair lcd screen, lcd crack
laptop crack, laptop pecah, lcd pecah, lcd replacement, laptop screen, repair laptop screen, pecah,repair led screen, led creen, ok computer solution, acer aspire 4752g

Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Saturday, 17 March 2012

Repair Motherboard Laptop Acer Aspire 4551

Repair Motherboard Laptop Acer Aspire 4551
Agak malang sekali bagi customer kita kali ini kerana laptop beliau Acer Aspire 4551 rosak selepas beberapa minggu habis warranty. Masalahnya adalah masalah biasa bagi laptop Acer Aspire 4551 iaitu bila on gambar tak keluar dekat skrin, so bila ditanya customer beliau memang tak pernah servis (cuci) kipas laptopnya.




Setelah berjam-jam kami mencari punca masalah memang sahih chipset grafiknya rosak. Solusi daripada masalah ini adalah kami menukar chipset-nya dengan yang baru. Kami tidak reboil, resolder, reheat dan sewaktu dengannya kerana melalui pengalaman kami tahu kaedah tersebut tidak akan tahan lama. Kami memberikan jaminan 3 bulan terhadap hasil kerja kami ini.
Ketika customer datang untuk mengambil laptopnya yang sudah pulih, beliau sangat berbesar hati dengan hasil kerja kami. Tapi apa yang penting bagi kami adalah melihat senyuman yang terbit dari wajah customer ini membuatkan kami berasa puas dapat membantu.
Untuk mengetahui dengan lebih lanjut bagaimana kami lakukannya sila klik di sini.



Berikut merupakan antara kes sama yang telah kami terima untuk laptop model Acer Aspire 4551. Diharapkan anda mengambil iktibar dan langkah berjaga-jaga sebelum masalah ini terjadi. Sentiasalah anda servis kipas laptop anda. dinasihatkan agar anda melakukan servis ini secara berkala.

artikel ini adalah untuk mereka yang mencari tentang repair motherboard, autooff, cannot on, auto shut down, no display, skrin tak keluar gambar, caps lock berkelip-kelip

Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Friday, 16 March 2012

Repair Screen Laptop Toshiba Satellite C640

Repair Screen Laptop Toshiba Satellite C640
Sebelum - Puncanya adalah disebabkan tersilap letak penutup botol kat atas keyboard. Pastu tanpa disedari tuan punya laptop ini dengan tidak sengaja menutup laptopnya. Bila tengok aje dah jadi seperti yang di atas. Owner laptop ni dah dua kali datang ke kedai kami dan kali ni dia dalam keadaan berduka sebab skrin laptopnya dah rosak. Kalau dah keadaan macam ni memang tak boleh buat apa dan alamatnya kena tukar yang baru.

Selepas - Masalah skrin di atas dapat kami selesaikan dengan hanya menggantikan skrin tersebut dengan yang baru. So, itu je lah yang dapat dilakukan jika skrin dah teruk macam tu. Bagi anda pengguna-pengguna laptop di luar sana, pastikan anda cek dulu laptop anda sebelum nak tutup skrin tu sebab skrin laptop ni amat-amat sensitif. Nampaknya selepas ditukar dengan skrin yang baru, owner laptop ni berubah riak wajahnya seperti dapat kembali laptop baru. Sangat berpuashati. Kami amat berpuashati kerana dapat membantu pelanggan kami menyelesaikan masalah mereka dan kami juga amat seronok jika dapat membantu menyelesaikan masalah lebih ramai lagi pengguna-pengguna laptop dan komputer di luar sana termasuk ANDA yang sedang membaca artikel ni. :) 

artikel ini adalah untuk mereka yang mencari tentang repair screen laptop, repair screen, repair laptop, repair lcd, repair lcd, repair lcd screen, lcd crack
laptop crack, laptop pecah, lcd pecah, lcd replacement, laptop screen, repair laptop screen, pecah,repair led screen, led creen, ok computer solution, toshiba satellite c640

Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Thursday, 15 March 2012

Repair Laptop Acer Aspire 4810TZ

Repair Laptop Acer Aspire 4810TZ
Masalah laptop ini - Bila dah on tu ok tapi dah lama buka dalam setengah jam camtu tiba-tiba je off dengan sendirinya. So, kami menggunakan segala kepakaran yang ada dan kami berjaya membaiki laptop ini. Kami juga berikan jaminan selama 3 bulan jika ada apa-apa masalah yang berkaitan kami akan fix balik. Ini bagi memastikan anda benar-benar berpuashati dengan servis yang kami berikan.
artikel ini adalah untuk mereka yang mencari tentang repair motherboard, autooff, cannot on, auto shut down, no display, skrin tak keluar gambar, caps lock berkelip-kelip

Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Wednesday, 14 March 2012

Repair Screen Laptop Dell Inspiron 1420

Repair Screen Laptop Dell Inspiron 1420
Sebelum - Gambar di skrin bergegar-gegar.

artikel ini adalah untuk mereka yang mencari tentang repair screen laptop, repair screen, repair laptop, repair lcd, repair lcd, repair lcd screen, lcd crack
laptop crack, laptop pecah, lcd pecah, lcd replacement, laptop screen, repair laptop screen, pecah,repair led screen, led creen, ok computer solution, dell inspiron 1420

Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Tuesday, 13 March 2012

Repair Laptop Compaq Presario C700

Repair Laptop Compaq Presario C700
Masalah : Selepas 10 minit atau lebih laptop on, apabila nak buka software grafik ataupun youtube dan sebagainya laptop tiba-tiba hang.
Kami berjaya membantu menyelesaikan masalah ini dengan menukar 'Hard Disk' laptop ini.

Kami kemudiannya format laptop ini dan install Kaspersky Internet Security 2012 dengan cas RM100 sahaja.

artikel ini adalah untuk mereka yang mencari tentang repair motherboard, autooff, cannot on, auto shut down, no display, skrin tak keluar gambar, caps lock berkelip-kelip
Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Monday, 12 March 2012

Repair Laptop Acer Aspire 4736G

Repair Laptop Acer Aspire 4736G
Masalah dikenalpasti apabila laptop tiba-tiba 'shutdown' dengan sendirinya.
Masalah ini dapat diselesaikan dengan menukar 'Chipset' yang baru.
Jaminan 3 bulan diberikan oleh pihak kami.
artikel ini adalah untuk mereka yang mencari tentang repair motherboard, autooff, cannot on, auto shut down, no display, skrin tak keluar gambar, caps lock berkelip-kelip

Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Saturday, 10 March 2012

Repair Screen Laptop Samsung R440

Repair Screen Laptop Samsung R440
Sebelum

Selepas

artikel ini adalah untuk mereka yang mencari tentang repair screen laptop, repair screen, repair laptop, repair lcd, repair lcd, repair lcd screen, lcd crack, laptop crack, laptop pecah, lcd pecah, lcd replacement, laptop screen, repair laptop screen, pecah,repair led screen, led creen, ok computer solution, samsung r440


Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Friday, 9 March 2012

Repair Laptop Acer Aspire 2930

Repair Laptop Acer Aspire 2930
Masalah sebelum dibaiki - Laptop tak boleh on langsung
Masalah ini dapat diatasi dengan menukar 'chipset' yang baru dan jaminan 3 bulan diberikan oleh kami.
artikel ini adalah untuk mereka yang mencari tentang repair motherboard, autooff, cannot on, auto shut down, no display, skrin tak keluar gambar, caps lock berkelip-kelip

Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Belajar repair komputer dengan kami



Untuk berkongsi kepakaran kami dengan anda semua.

dan juga untuk memastikan ilmu repair komputer ini tersebar luas.

Kami menawarkan untuk anda

jika anda mempunyai anak/sepupu/anak saudara/ adik/ abang/ kawan/ saudara mara?

yang baru lepas SPM yang tak tahu nak buat apa.

boleh lah datang belajar, dengan kami repair komputer

waktu bekerja jam 11pg sampai 6ptg

tawaran ini cuma terbuka untuk 2 orang sahaja.

mesti menghadiri walk in interview


Boleh datang ke KEDAI di damansara perdana

berdekatan kota damansara, pelangi damansara, ikea, the curve, one utama,
taman tun dr ismail, sri damansara, sungai buluh, manjalara, kepong, bukit
lanjan, mutiara damansara

taip "ok computer solution" di google untuk lokasi atau tengok website

Kalau guna GPS, koordinatnya
Latitude N 3 10.070
Longitude E 101 36.364

call 019-2676761 jeffrey (malay)
HQ 03-77316761
BBM 28abc0f2
Email : info@okcomputersolution.net


Sila kongsikan artikel ini dengan semua rakan rakan anda agar sesiapa yang berminat, boleh belajar repair komputer dengan kami.

Dengan usaha kita bersama, ilmu yang baik ini akan dikongsi bersama sama.





Thursday, 8 March 2012

Promosi Format dengan Antivirus Percuma!



Format Laptop dan Desktop FREE Antivirus Kaspersky?



Kenapa anda kena format laptop/komputer?
1. Jika laptop/komputer anda baru dibeli, takde windows dalam tu maka wajib la anda format.
2. Jika laptop/komputer anda mempunyai terlalu banyak virus, cara yang paling berkesan adalah format.
3. Jika laptop/komputer anda slow, lembab, berat dan seangkatan dengannya, maka perlulah anda format.
4. Bagi pengguna Windows XP dan Vista, jika mahu UPGRADE kepada Windows 7 kami boleh sangat tolong anda UPGRADE.
5. Jika laptop/komputer anda berlakunya Windows corrupt, blue screen, hang, auto-restart, mungkin format boleh membantu menyelesaikan masalah anda.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Berikut adalah pakej kami :
- Operating system (Windows 7,Vista,XP)
- Microsoft Office 2007
- Gom Player (Boleh main semua movie yang anda download)
- Adobe Reader X Latest
- DoPDF (Boleh convert dokumen anda ke pdf)
- Google Chrome
- Mozilla Firefox
- iTunes (Boleh main iPad/iPhone/iPod)
- Flashplayer 11 Latest
- Winamp
- Realplayer
- Skype
- Yahoo Messenger
- Nero Burning Rom (Boleh Burn DVD anda)
- Youtube Downloader
- BitTorrent (Anda boleh download macam-macam movie)
- Internet Download Manager (Download apa sahaja dengan sistematik)
- FREE KASPERSKY INTERNET SECURITY 2013 (ORIGINAL 365 DAYS LICENSE)



Semua DRIVER di-install oleh kami.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Pelanggan yang berpuashati dengan servis kami.

"Servis yang pantas, krew-krew yang peramah. Saya pasti akan promote kepada kawan-kawan saya" - Mr.Ray dari Shah Alam
Servis : Tukar LED Screen Toshiba Satellite L645

"Saya bernasib baik dapat mengenali OK Computer Solution, servis yang sangat memuaskan hati" - Tuan Fitri dari Damansara
Servis - Repair Notebook Samsung RV413L

"Sungguh berbaloi perjalanan saya dari Rawang ke sini, 15 minit siap LCD saya ditukar. Terima kasih OK Computer Solution" - En.Azman dari Bukit Beruntung, Rawang.
Servis - Tukar LED Screen 14.0" Acer Spire 4738Z

"Saya sanggup memandu dari Kuala Selangor kerana saya tahu khidmat yang diberikan oleh krew OK Computer Solution memang sangat baik" - Cik Komathi dari Kuala Selangor. 
Servis - Membaiki keyboard Acer Aspire 4738

"Saya direkemen oleh tunang saya dari Johor Bharu untuk membaiki laptop saya di sini, ternyata reputasi OK Computer Solution memang seperti yang diperkatakan" - Cik Thava dari Kuala Selangor.
Servis - Tukar LED Screen 14.0" Toshiba C640

"Saya dari bahagian I.T Universiti Malaya amat berpuashati dengan hasil kerja OK Computer Solution" - En.Ezali dari Universiti Malaya.
Servis - Tukar LED Screen 14.0" Acer Aspire 4750Z

"Saya ada membuat review di blog saya tentang khidmat OK Computer Solution, memang TERBAIK" - En.Taufiq dari UNISEL.
Servis - Membaiki 'Motherboard' Compaq CQ40 

"Good job! Layanan yang mesra daripada krew OK Computer Solution" - En.Raha dari Damansara
Servis - Membaiki 'Motherboard' HP Pavilion DV2

"Kedai membaiki komputer yang amat berbeza berbanding di tempat lain. Saya terkesima dengan layanan mereka" - En.Rizz dari Puchong
Servis - Tukar LCD Screen 14.1" Acer Aspire 4530

"Semua laptop saya diservis oleh OK Computer Solution. Saya amat mempercayai mereka" - Cik Rusita dari Damansara
Servis - Membaiki 'Motherboard' Compaq V3000 

"Saya selalu hantar komputer ke sini kerana kejujuran mereka" - En.Mahadee dari Taman Tun Dr Ismail
Servis - Tukar hard disk CPU HP

"OK Computer Solution is definitely my choice" - Mr.Archibong dari Damansara
Servis - Beli adapter Acer Aspire 4738Z

"Saya dan rakan-rakan memang menghantar laptop kami ke sini bila ada masalah" - Chin Yuen Nen dari Lincoln College
Servis - Tukar LED Screen 14.0" Compaq Presario CQ42

"Sudah banyak kedai saya hantar untuk repair skrin laptop saya, tetapi kedai ini juga dapat selesaikan masalah saya" - En.Husainei
Servis - Tukar LED Screen 13.3" Sony Vaio SZ
"Semua kawan Bangladesh saya datang ke kedai ini kerana tahu kedai ini murah berbanding kedai-kedai lain. Mereka juga tidak melayan seperti kami ini orang luar dan kami rasa amat dihargai oleh mereka" - Ikram dari Bangladesh
Servis - Membaiki laptop BenQ JoyBook Lama
"Ini adalah kali ketiga saya datang ke OK Computer Solution untuk membaiki netbook saya. Sangat bagus" - Kelvin dari Damansara
Servis - Format Toshiba NB520
"Saya datang ke sini kerana direkemenkan dengan rakan serumah saya. Harga mereka ternyata lebih murah dari tempat lain" - Mohd Aliff Imran dari City College, Damansara
Servis - Tukar LED Screen 14.0" Acer Aspire 4253


"Ternyata janji mereka 15 minit LCD siap pasang adalah benar. Tak pernah saya jumpa orang tukar LCD sepantas ini" - En.Mohd Faizol dari Shah Alam
Servis - Tukar LED Screen 15.6" HP Pavilion DV6

"OK Computer Solution adalah tempat untuk pelajar seperti saya membaiki laptop kerana kos sangat munasabah berbanding kedai komputer yang lain" - Cik Noorzetty dari UKM Bangi
Servis - Tukar LED Screen 14.0" Acer Aspire 4736G

"Memang berbeza. Harga untuk menukar skrin di sini amat murah berbanding di Sabah" - En.Madrizal dari Sabah
Servis - Tukar LED Screen 14.1" Dell Inspiron 1420

"Servis yang pantas dan cekap daripada krew OK Computer Solution, layanan mereka juga begitu mesra terhadap kami. Seperti melayan tetamu yang bertandang ke rumah" - Aunty K-rie dari Setapak (Owner K'rie Exclusive Flora) 
Servis - Tukar LED Screen 14.0" Dell Insprion N4010

"Sebelum ni laptop saya tak boleh ON langsung, tetapi mereka berjaya menghidupkannya dalam masa satu hari. Thanks krew OK Computer Solution" - Miqdad dari Sri Damansara
Servis - Membaiki Toshiba M100
"Kami amat rasa berbesar hati kerana dapat menemui kedai ini dan kami amat berpuashati dengan servis yang diberikan oleh krew OK Computer Solution. Siap dapat free gift lagi" - Lee dari Sg.Buloh
Servis - Tukar LED Screen 14.0"  Compaq CQ42

"Lepas ini saya akan hantar semua laptop saya yang rosak ke sini, kerana saya percaya kerja mereka" - Dass dari Sentul
Servis - Tukar LED Screen 14.0" Toshiba Satellite L510

"Saya disarankan oleh krew OK Computer Solution supaya tidak membaiki laptop saya kerana kos untuk membaiki laptop ini adalah sangat tinggi. Saya amat berterima kasih di atas kejujuran mereka" - Ridewan dari Kuala Lumpur
Servis - Cuba membaiki Acer Aspire 4520
"Harga yang amat-amat berpatutan diberikan oleh krew OK Computer Solution dan saya sangat berterima kasih kepada rakan saya kerana telah memperkenalkan saya dengan OK Computer Solution ini" - En.Shahlan dari Kota Damansara
Servis - Membaiki 'Motherboard' Dell Vostro 1400
"My laptop always had a problem. By sending my laptop to this Computer Shop, everything were fixed. Thank you OK Computer Solution" - Pilot dari Lincoln College
Servis - Format Dell Inspiron N5010 (Windows 7)
"Servis yang pantas dan tuntas daripada krew OK Computer Solution" - En.Azriem dari Gombak
Servis - Tukar LED Screen Acer Ferrari One 200
"Tidak perlu berasa bosan untuk menunggu LED saya digantikan dengan yang baru kerana tempoh pemasangan cuma mengambil 15 minit sahaja" - En.Shamsul dari IPK Kuala Lumpur
Servis - Tukar LED HP Mini 110
"Walaupun LCD laptop saya susah untuk didapati di pasaran sekarang, tetapi OK Computer Solution telah dapat menggantikan laptop saya dengan LCD yang baru. Terima kasih" - Muhd Aliff Darwis dari UUM, Kedah
Servis - Tukar LCD Skrin MSI MegaBook
"Terima kasih OK Computer kerana membaiki laptop saya" - En.Azam
Servis - Membaiki 'Motherboard' Acer Aspire 4738
"Saya menghantar laptop saya untuk tukar LCD kerana saya tau harga untuk menukar sekeping LCD di sini amat murah berbanding di tempat lain" - Allauddin dari Petaling Jaya
Servis - Tukar LED Screen Compaq Presario CQ35
"Krew OK Computer Solution yang amat sporting memberikan saya perasaan ingin menghantar kesemua laptop yang rosak ke kedai ini" - En.Faris dari Ketua Unit IT HRS Consultant Sdn.Bhd, Damansara
Servis - Membaiki laptop Toshiba M200
"Ini lah satu-satunya pusat komputer yang akan saya temui jika ada masalah mengenai laptop" - En.Yusdi dari Putrajaya
Servis - Membaiki 'Motherboard' Compaq Presario CQ40
"Wah!Layanan yang lain daripada lain diberikan kepada kami oleh krew OK Computer Solution" - Eizaz dari UITM Shah Alam
Servis - Beli adapter Acer Aspire 4520
"This computer shop is awesome!" - Mr.Stevenson dari Lincoln College
Servis - Tukar 'hard disk' baru dan format Dell Inspiron N5010
"Layanan mesra yang diberikan oleh krew OK Computer Solution" - En.Rosley dari New Zealand
Servis - Install Software Acer Aspire One

"Mereka melayan saya dengan baik. Saya doakan agar OK Computer Solution Maju Jaya di masa hadapan." - Puan Siti Khadijah dari Shah Alam
Servis - Beli adapter Dell Vostro 1200

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cara bayaran ---> VISA / MASTERCARD atau tunai


Boleh datang ke KEDAI di damansara perdana
berdekatan kota damansara, pelangi damansara, ikea, the curve, one utama, taman tun dr ismail, sri damansara, sungai buluh, manjalara, kepong, bukit lanjan, mutiara damansara

taip "ok computer solution" di google untuk lokasi atau tengok website

Kalau guna GPS, koordinatnya
Latitude N 3 10.070
Longitude E 101 36.364

call 019-2676761 jeffrey (malay)
HQ 03-77316761
BBM 28abc0f2
Email : info@okcomputersolution.net



Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.