Wednesday, 31 October 2012

Servis Laptop Acer Aspire

Servis Laptop Acer Aspire


Pada mulanya kami ingat laptop ini ada masalah skrin sahaja. Kami pun selesaikan masalah skrin ini macam biasa dalam masa 15 minit sahaja..tapi, tidak lama kemudian, tuan punya laptop ni cakap yang laptop dia cepat panas..kami pun memberi cadangan supaya laptop ni diservis...(cuci fan).




Selepas kami membuka laptop ini, kami tengok boleh tahan jugak la habuk dalam fan laptop ni..Apa yang penting sebenarnya adalah laluan udara yang sepatutnya bersih dan tidak tersekat dari sebarang objek yang boleh menghalangnya keluar masuk...termasuklah habuk yang semakin menebal macam laptop ni...


Untuk pengetahuan anda, gambar yang di atas ini adalah gambar tuan punya laptop tadi. Selepas kami servis kipas laptopnya, Alhamdulillah laptop yang dulunya cepat panas, kini sudah kembali normal...kami pun gembira dapat membantu menyelesaikan masalah laptopnya.

artikel ini adalah untuk mereka yang mencari servis laptop, servis notebook, fan laptop, repair laptop, computer service, service laptop, cpu fan, service laptop acer, ok computer solution

Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Tuesday, 30 October 2012

Repair motherboard laptop Sony Vaio


Siapa yang tidak kenal dengan laptop Sony Vaio..Ianya merupakan sebuah laptop yang paling canggih yang pernah direka. Tidak sekadar itu, laptop Sony Vaio juga merupakan laptop yang diklasifikasikan sebagai laptop paling ringkas di dunia. Walaupun ianya ringkas, namun pada hakikatnya, kita sendiri boleh menilai sejauh mana tahap kecanggihan laptop ini berfungsi sejak kali pertama diperkenalkan iaitu pada tahun 1996.

Memang sangat jarang kita mendengar masalah yang dihadapi oleh laptop Sony Vaio ini. Namun, kami di Ok Computer Solution, sentiasa merintis segala kemungkinan terhadap semua masalah laptop termasuklah Sony Vaio ini. 



Terdapat beberapa kes yang kami jumpa berkaitan dengan laptop Sony Vaio antaranya seperti skrin pecah, tak boleh nak 'on', kadang-kadang boleh 'on' tapi no display, auto shutdown dan sebagainya..

Kami sangat pakar dalam menyelesaikan masalah laptop Sony Vaio ini..sehinggakan ada banyak kes dimana  mereka yang telah menghantar laptop ke kedai lain untuk di'repair', namun akhirnya mereka akan datang juga ke Ok Computer Solution. Ini kerana tidak semua tempat yang boleh menyelesaikan masalah laptop Sony Vaio ini...Melainkan Ok Computer Solution!!










Ini adalah antara laptop Sony Vaio yang telah berjaya kami repair...Tidak perlu disangkal lagi tentang kemahiran kami dalam menyelesaikan masalah laptop Sony Vaio ini..Dan untuk pengetahuan anda semua, kami juga banyak menerima masalah laptop ini dari serata negeri termasuklah Sabah dan Sarawak.

artikel ini adalah untuk mereka yang mencari tentang sony vaio, repair sony vaio, sony vaio series, vaio, repair vaio, motherboard sony vaio, repair motherboard, motherboard sony vaio, laptop vaio, laptop sony, laptop sony vaio, computer repair, ok computer solution

Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Repair Motherboard Sony Vaio



Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Monday, 29 October 2012

Job of The Day 29th October 2012



Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Thursday, 25 October 2012

Repair motherboard laptop BenQ Joybook

Siapa yang tak kenal dengan laptop BenQ Joybook..sebenarnya, semasa laptop ini diperkenalkan, ianya adalah antara sebuah laptop yang amat dikagumi oleh banyak pihak..sebab laptop ini dilengkapi dengan sistem teknologi SRS TruSurround XT dengan pemacu grafik ATI Radeon Xpress 1150 dan dikuasai dengan pusat pemproses AMD Turion 64x2 Mobile Technology (kira gempak la mase tu).



Tapi seperti juga laptop-laptop yang lain, BenQ Joybook juga tidak lari daripada masalah seperti tak boleh nak 'on', 'no display' dan sebagainya..Dan mengikut pengalaman kami, ianya adalah berkaitan dengan masalah motherboard.



Kami memberikan penyelesaian utama iaitu menggantikan chipset grafik yang baru. Chipset grafik ini adalah otak yang mengawal visual yang keluar ke skrin laptop anda. Chipset grafik ini terletak di motherboard. Oleh kerana chipset grafik BenQ Joybook adalah jenis yang canggih, jadi ia akan cepat panas kerana banyak bekerja.



kami mempunyai kepakaran menukar chipset ini menggunakan mesin yang telah kami import dari luar negara.

Terdapat beberapa faedah bila anda menukar chipset, antaranya ialah:-

-akan mendapat chipset baru
-Jaminan selama 3 bulan
-Tahan lama
-Harga juga amat berpatutan

artikel ini adalah untuk mereka yang mencari tentang repair motherboard, repair motherboard benq joybook, benq joybook, motherboard, motherboard benq joybook, repair motherboard benq, benq



Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.. 
BenQ Joybook

Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Wednesday, 24 October 2012

Repair Iconia Tab Acer Screen


Ciri-ciri Iconia Tab Acer A500

Tablet Iconia Tab Acer A500 ini adalah berasaskan Android 3.0 Honeycomb. Ianya mempunyai cip pemprosesan 1GHz Tegra 2 dwi-teras dan kapasiti RAM 1GB. Selain itu, Iconia Tab A500 ini juga mempunyai kapasiti simpanan data 32-64 GB. Skrinnya bersaiz 10.1" serta kamera belakang 2 megapixel dan juga kamera hadapan 5 megapixel.




Skrin retak

Baru-baru ni kami ada menerima tablet Iconia Tab Acer. Skrinnya retak habis..dan ada juga yang hampir nak hancur di sebelah sisi skrin. seram jugak la dibuatnya...nak pegang pun risau sebab takut pecah terus skrinnya..Tapi nasib baik tuan punya tab acer ni berjumpa dengan pakar skrin yang betul.

Penyelesaian

Siapa lagi pakar skrin kalau bukan Ok Computer Solution..So tuan punya tab ini telah pun berjumpa dengan kami untuk menyelesaikan masalah skrin tabnya..Dengan besar hatinya, kami pun membantu menyelesaikan masalah skrin tab acer ini.






artikel ini adalah untuk mereka yang mencari tentang repair acer iconia tab, acer iconia tab, acer iconia tab a500, acer tab, iconia tab, repair screen, repair screen acer, acer iconia, acer notebook, acer aspire one, acer laptop, ok computer solution, iconia tab a500

Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Tuesday, 23 October 2012


Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Monday, 22 October 2012

Repair Screen Lenovo G470


Laptop Lenovo G470 antara laptop yang ramai juga orang menggunakannya..Ianya mempunyai ciri-ciri seperti laptop yang lain..Designnya yang menarik dapat menambat hati sesiapa sahaja yang melihatnya seperti tuan punya laptop di atas..tetapi, biasalah, kalau da nak rosak, rosak juga...kalau nak pecah, pecah juga kan? teruk juga skrin Lenovo G470 ni pecah..sampai da tak nampak display..


walau bagaimana pun, selepas laptop ni di bawa ke ok computer solution, kami dapat menyelesaikan masalah Lenovo G470 ini...tuan punya laptop happy, kami pun turut tumpang happy..


artikel ini adalah untuk mereka yang mencari tentang repair screen laptop, repair screen, repair laptop, repair lcd, repair lcd screen, lcd crack
laptop crack, laptop pecah, lcd pecah, lcd replacement, laptop screen, repair laptop screen, screen pecah,repair led screen, led screen, ok computer solution, Lenovo G470.


Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Sunday, 21 October 2012

Asus a43 dan a43s review

Masalah dengan laptop Asus A43 , A43s








Asus memang dikenali sebagai sebuah laptop yang tahan kerana kualiti pembuatan yang terbaik. Asus telah meletakkan tanda aras yang tinggi dari segi reliability dan ketahanan dalam penggunaan laptop sehinggakan pembuat-pembuat laptop di sana meletakkan asus sebagai batu aras mereka

Namun, dalam banyak banyak hasil keluaran Asus, ada satu model yang paling bermasalah iaitu keluarga Asus A43 atau Asus A43s.

Masalah Laptop Asus A43 / A43s

Laptop ini adalah laptop keluaran Asus yang paling laris sejak 2 tahun dahulu kerana harganya yang agak kompetitif. Laptop ini juga adalah laptop yang paling kerap masuk dalam kedai komputer kami sejak bermula tahun 2012 ini.

Masalah yang selalu dihadapi pengguna dengan laptop ini adalah:

-Tak boleh ON
-Bila ON takda gambar (no display)


Punca Masalah

 Masalah ini berpunca dari kipas Asus A43 / A43s yang sangat mudah memerangkap habuk. Apabila habuk semakin tebal , maka sistem penyejukan menjadi tidak efisien lalu memusnahkan chipset penting pada motherboard. Bila ini terjadi, chipset yang rentung atau terbakar tidak lagi berfungsi lalu menyebabkan laptop rosak




Cara penyelesaian

Cara paling mudah untuk menyelesaikan masalah ini adalah dengan tukar motherboard. Kita sedia maklum, kos menukar motherboard Asus sangat mahal sehingga mencecah RM800 sekeping!



Kami menyediakan penyelesaian yang mudah dan simple dan berpatutan iaitu dengan menukar chipset yang rosak. Kipas juga pasti akan kami servis dan thermal paste baru juga akan diletakkan. Kami tawarkan khidmat kami dengan jaminan wang kembali

Kami mempunyai proven track record dalam menyelesaikan masalah Asus A43 atau Asus A43s ini.

Bagaimana mengelakkannya?

Mudah sahaja! bila anda merasakan laptop anda hangat hangat panas di sebelah tangan kiri apabila menggunakannya, hantarlah kepada pakar untuk mencucinya!
Anda juga boleh mencuci sendiri! tetapi perlulah berhati hati!

Testimoni

 Di sini kami hidangkan beberapa laptop Asus A43 Asus A43s yang berjaya kami baiki untuk tatapan anda!







Artikel ini adalah untuk mereka yang ingin mencari asus computers, asus, asus support, asus a43, asus a43s, asus laptops, asus tablet, no display, tak boleh on.








Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Saturday, 20 October 2012

Repair Ipad Cover




Selain laptop, kami juga menerima ipad untuk dibaiki. kebanyakan ipad yang dihantar mempunyai masalah seperti di atas..macam2 kes yang kami terima seperti ipad terjatuh, tercampak, terbuang, terpecah sendiri dan sebagainya..kebiasaannya casing Ipad sangat rapuh dan mudah terdedah dengan risiko patah, pecah..so kesimpulannya, hati-hati kalau nak bawak Ipad ke mana pun..




Ipad yang sudah siap di'repair'....kami sangat gembira dapat menyelesaikan masalah ipad mereka..


cik puan ni adalah salah seorang customer kami yang telah berjaya kami repair ipadnya...senyum sampai ke telinga selepas melihat ipadnya siap repair

artilkel ini adalah untuk mereka yang mencari - repair screen laptop, repair screen, repair laptop, repair lcd, repair lcd, repair lcd screen, lcd crack
laptop crack, laptop pecah, lcd pecah, lcd replacement, laptop screen, repair laptop screen, pecah, ok computer solution, Ipad, Ipad 2, I pad, I pad 2


Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.
Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.

Thursday, 18 October 2012

Repair skrin netbook Lenovo S10-3

Repair Skrin Lenovo S10-3


owner laptop ini adalah seorang perempuan. kebetulan masa nak pergi kuliah, laptopnya terjatuh masa nak naik tangga..pada mula nya owner laptop ni tak suspect pape..then,bila da sampai kelas,baru dia taw yang skrin laptop dia da pecah...selama hampir 2 minggu jugak la owner laptop ni tak boleh nak buat kerje..memendam rase jugak la owner laptop ni..sape tak sedih kan laptop tibe2 jadi macam tu..dan dia fikir nak beli laptop baru je...sehinggalah suatu hari,seorang rakannya meng'rekomen'kan kedai ok computer solution...dan hanya dalam masa 15 minit sahaja kami dapat menyelesaikan masalah laptop tersebut


Akhir nya laptop Lenovo S10-3 siap ditukar skrin...gembira tak terkata owner laptop ni lepas tengok laptopnya siap direpair...kami pun gembira sangat dapat tolong selesaikan masalah owner laptop ni..


artilkel ini adalah untuk mereka yang mencari - repair screen laptop, repair screen, repair laptop, repair lcd, repair lcd, repair lcd screen, lcd crack
laptop crack, laptop pecah, lcd pecah, lcd replacement, laptop screen, repair laptop screen, pecah, ok computer solution, Lenovo S10-3

Jika anda merasakan artikel ini bagus dan boleh dikongsi dengan rakan anda, berkongsilah melalui facebook, e mel atau twitter Percayalah jika anda memberi satu kebaikan kepada orang lain 10 kebaikan akan kembali kepada anda.