Repair Power Jack Laptop AcerKebanyakan DC Jack untuk laptop model Acer adalah dari bentuk yang sama (seperti dalam gambar). Hampir setiap hari, kedai kami menerima laptop dari pelanggan dengan masalah power jack dan laptop Acer merupakan yang paling banyak.

Antara punca terjadinya masalah power jack ini adalah cara penggunaan yang tidak betul seperti memasukkan charger dengan kasar. Sebagai pengguna, kita sepatutnya berhati-hati atau perlu lebih cermat ketika memasukkan charger.Selain itu, pastikan anda menggunakan adapter charger yang sesuai dan khas untuk laptop anda supaya dapat membekalkan kuasa yang sempurna. Hal ini juga merupakan salah satu punca terjadinya power jack anda rosak.Walaubagaimanapun, kami di OK Computer Solution sangat berpengalaman dalam meyelesaikan masalah ini. Buktinya, sudah lebih 100 biji laptop dengan masalah yang sama dapat kami selesaikan terutamanya model Acer. Di sini kami ingin kongsi hasil kerja kami dengan sebuah laptop Acer yang mempunyai masalah DC Jack ini.

Artikel ini adalah untuk mereka yang mencari tentang repair laptop, power jack laptop, repair laptop screen, laptop power jack, laptop repair, repair, laptop, computer services, repair computer, power jack, computer repair, acer laptops, computer shop, computer repair services, pc repair, it support, ok, ok computer, ok computer solution

Hubungi kami seperti di bawah 

SMS/ Whatsapp / CALL (24 jam mesti balas)

012 365 3285 
018 206 6200 
03 7731 6761  (9 pagi - 7 petang)

Emel di 
info@okcomputersolution.net

PM di Facebook kami klik link di bawah
https://www.facebook.com/messages/OKComputerSolution

Alamat di


PG 39 Perdana Shopping Center
Jalan PJU 8/1
Damansara Perdana
47820 Petaling Jaya, Selangor.

Buka 9pagi hingga 6 petang

Tiada Masa? Sibuk? Mahu kami datang Pick UP?

Jika tidak ada masa ke tempat kami, kami juga boleh datang ke rumah atau pejabat anda untuk

Pick UP / Repair / Deliver


Jika anda ada masalah seperti di atas, boleh hubungi kami di nombor tertera di bawah :
Solihin - Pengurus Pusat

012 3653285


Comments

Popular posts from this blog

POWER SUPPLY DAN JENIS POWER SUPPLY

[ SOLVED ] CARA FORMAT WINDOWS 10 8 7 | KEDAI REPAIR LAPTOP MELAKA

APA ITU BATERI CMOS