Service Pickup & Deliver di Kuang, Sg.Buloh

Kali ini kami menyelesaikan masalah satu unit PC milik En.Sazalizan di mana juga pemilik kilang buatan besi angkut untuk lori sampah dan binaan.

Masalahnya cuma di mana bila beliau ON sahaja komputernya terus tiada paparan yang keluar daripada monitor.

Jadi, kami mengambil sedikit masa untuk memastikan masalah yang sebenar berpunca daripada kilat yang terkena kawasan kilang ini dan terus efek kepada motherboard komputer ini.

Jika kita tidak mempunyai pendinding daripada kilat, masalah sebegini akan terjadi kepada setiap perkakas komputer kita. Pastikan anda mempunyai 'Automatic Voltage Regulator' untuk memastikan arus elektrik berada dalam keadaan stabil setiap masa.

Langkah yang diambil untuk membaiki komputer En.Sazalizan ini adalah menggantikan motherboard komputer beliau yang telah rosak kepada motherboard yang baru.

Katanya, kerja-kerja melibatkan nilai ribuan ringgit dilakukan di dalam komputer beliau ini, jadi beliau amat memerlukan penggunaan komputernya.

Masalahnya ternyata telah selesai setelah kami menukar motherboardnya kepada yang baru. Jika anda ada masalah seperti di atas, boleh hubungi kami di nombor tertera di bawah :


Office
0377316761

Boleh juga email ke
info@okcomputersolution.net


Jika anda ada masalah seperti di atas, boleh hubungi kami di nombor tertera di bawah :
Solihin - Pengurus Pusat

012 3653285


Comments

Popular posts from this blog

POWER SUPPLY DAN JENIS POWER SUPPLY

[ SOLVED ] CARA FORMAT WINDOWS 10 8 7 | KEDAI REPAIR LAPTOP MELAKA

APA ITU BATERI CMOS