Uninstall Mac OS X Apps

Bagaimana untuk Uninstall 

Mac OS X Apps


Mac OS X merupakan sistem operasi yang besar. Walau bagaimanapun, ia seolah-olah menjadi kesukaran untuk pengguna baru bagi memahami pada permulaannya. tugasan biasa seperti membuang pemasangan di atas adalah juga penedahan kepada komplikasi. Dalam artikel ini, kami menunjukkan kepada anda pelbagai kaedah untuk mengeluarkan aplikasi pada Mac. Anda juga boleh memadam aplikasi yang terbina dalam sistem dengan bantuan perisian lain. Sebaliknya, anda boleh menghilangkan aplikasi biasa dengan mengikuti set yang mudah untuk membuat langkah-langkah yang diberikan.

OS X tidak mempunyai aplikasi uninstaller seperti windows lain yang dedikasi dan juga tidak seperti  Apple yang perlu mengambil petunjuk daripada Microsoft. Fungsinya adalah untuk menyingkirkan aplikasi yang khusus supaya dapat menyelamatkan daripada berlakunya pembaziran masa. Setelah itu, masih terdapat banyak cara mudah untuk menghilangkan aplikasi yang tidak diingini pada OS X seperti yang telah disenairaikan dibawah.

Salah satu cara yang paling mudah adalah melalui tetingkap aplikasi, manakala kaedah yang lain termasuk Launchpad dan seperti AppCleaner.

MEMBUANG APLIKASI YANG TIDAK DIKEHENDAKI PADA MACCara termudah untuk mendapatkan aplikasi MAC  melalui menu Application. Di sini merupakan  langkah-langkahnya :


 1. Pergi ke "Finder"
 2. Klik kiri pada pilihan "Applications" di menu 
 3. Pilih aplikasi tertentu yang anda mahu memadamkan
 4. bawa  ia kepada "Trash" atau Select ia dan tekan ⌘+Delete di papan kekunci anda
 5. Masukkan kata laluan Mac anda menyiapkan proses (jika berulang)
 6. Pergi pada Trash and Click "Empty" dalam sisi kanan atas untuk perpindahan tetap

 anda boleh melaksanakan tugas serupa dengan membuka Launchpad. Di sini ialah bagaimana anda boleh berbuat begitu:

ANDA BOLEH MELAKSANAKAN TUGAS YANG SAMA DENGAN MENGGUNAKAN LAUNCHPAD. INI MERUPAKAN LANGKAH-LANGKAHNYA. 1. Pergi pada Launchpad (biasanya di kunci F4)
 2. Seret dan lepas aplikasi kepada Trash
 3. Pilih "Delete" pada aplikasi yang anda sudah pasti hendak memadamnya
 4. pilih Trash dan Click "Erase" dalam sisi kanan atas untuk perpindahan tetap


Langkah di atas merupakan yang mudah  anda boleh mengikut untuk membuang mana-mana aplikasi dari Mac OS X. Bagaimanapun, tindakan-tindakan ini tidak melaksanakan pemindahan yang lengkap. Kebanyakan aplikasi cenderung untuk meninggalkan tempat persembunyian dari fail di dalam studio Untuk penghapusan penuh aplikasi bersama dengan fail-fail sampahnya (fail-fail bersekutu dan folder-folder), anda perlu untuk memadamkan ia melalui program-program pihak ketiga suka AppCleaner.


UNINSTALLING APLIKASI MAC MENGGUNAKAN ALAT TAMBAHAN ( UNTUK JUNK FILES CACHE)

Satu daripada isu-isu yang paling mengganggu di OS X adalah ketika  aplikasi hendak diuninstal , banyak fail tidak dikehendakiUntuk menyelesaikan urusan yang belum selesai pada fail sampahkami perlu mengalu-alukan aplikasi daripada pihak ketiga seperti AppCleaner ke dalam tempat tersebut. BAGAIMANA UNTUK MENGELUARKAN SECARA TETAP APLIKASI MAX MENGGUNAKAN APPCLEANER

 1. Muat turun "AppCleaner" oleh freemacsoft - muat turunnya secara terus (bukan satu dari App Store)
 2. Buka AppCleaner dan klik mengesahkan kepada membenarkan capaian kepada aplikasi
 3. Kini dibuka AppCleaner dan memilih aplikasi yang anda mahu memadamkan daripada senarai itu di sebelah kiri
 4. Memilih semua kotak yang kelihatan di sebelah kanan
 5. Klik untuk Membuang Fail   

Jika anda tidak mahu menggunakan aplikasi pihak ketiga membuang Cache dari anda Macanda boleh juga guna fungsi "Library". Ciri ini boleh didapati dalam Finder. Di sini ialah bagaimana anda boleh menggunakannya:


 1. Open Finder 
 2. tekan butang Alt / kunci Option di papan kekunci anda dalam jangka masa yang lama
 3. eruskan menekan kunci Option dan klik pilihan "Go" di bar alamat
 4. Klik pada pilihan "Library"
 5. Pilih fail "Cache"
 6. Padamkan fail aplikasi yang bukan lagi dalam penggunaan

UNINSTALL APLIKASI MACKEEPER


Terdapat banyak aplikasi di kami Mac yang kami mahu memadamkan tetapi tak dapat  dikeluarkan disebabkan oleh had-had yang mengenakan  sistemDengan rasa terima kasihsentiasa ada satu pintu belakang yang anda boleh guna untuk mencapai matlamat anda. Salah satu suspek-suspek biasa yang kami selalu dapat memilih untuk lubang keselamatan . Ia tidak akan menjejaskan sistem anda dalam apa-apa caraSekalipun ia lakukan terhadap satu aplikasi tertentumaka anda selalu dapat memasang ia sekali lagi.MEMBUANG JAVA DARI OS X


 1. Buka Terminal di Mac (Press⌘+space dan menaip Terminal)
 2. salin semula (di bawah) 


rm sudo -fr / Library / Plug-Ins Internet\ / JavaAppletPlugin.plugin

rm sudo -fr / Library / PreferencePanes / JavaControlPanel.prefpane


 MEMBUANG  APLIKASI FLASH PADA MAC


Aplikasi LIKE  memerlukan bantuan khas Adobe Flash Player untuk menyingkirkannya dari MacPergi  dan pasangkan  Flash Player Uninstaller untuk OS  versi X. Untuk tahu apa versi MAC - Klik pada ikon Apple dalam sudut kiri atas skrin anda dan memilih "Tentang ini MacIa akan menunjukkan nama versi dan nombor Operating System. Pasang "Pemain Kilat uninstaller" sewajarnya.

MEMADAM MAC PENGOPTIMUM 


 1. Mac yang Terbuka Pengoptimumkan Mac
 2. Klik pada menu Help dalam sisi kiri atas dan memilih "Uninstall" dari senarai pilihan
 3. Pilih pilihan Uninstall dalam tingkap galakan menyelesaikan tugas itu


KESIMPULAN 

Kami berharap kaedah-kaedah ini membantu anda dalam membuang aplikasi tidak dikehendaki di OS X.. Beritahu kami pandangan anda melalui bahagian komen di bawah.Comments

Popular posts from this blog

POWER SUPPLY DAN JENIS POWER SUPPLY

APA ITU BATERI CMOS

[ SOLVED ] CARA FORMAT WINDOWS 10 8 7 | KEDAI REPAIR LAPTOP MELAKA