Adakah iMac saya boleh diupgrade dari HDD (Hard Disk) ke SSD (Solid State Drive)?


Adakah anda semua tahu HDD boleh diupgradekan kepada SSD .Ya, anda boleh upgrade bergantung kepada model number iMac. Antara iMac yang boleh boleh diupgrade kepada SSD ialah iMac intel 20” EMC 2546, iMac intel 27” EMC 2639, iMac intel 21.5” EMC 2638, iMac intel 21.5” EMC 2544, iMac intel 21.5” EMC 2805 , iMac intel 21.5” EMC 2889 dan iMac intel 21.5” Retina 4K display. Terdapat beberapa kelebihan yang boleh didapati apabila anda mengupgrade daripada HDD kepada SSD 
  • Lebih cepat
SSD lebih cepat daripada HDD, ia adalah lebih baik daripada mendapatkan komputer baru. . Tanpa memperlahankan komputer anda, masa untuk boot lebih cepat, aplikasi loading dengan lebih cepat dan sistem yang lebih baik dan responsive.
  • Jimatkan Wang
Anda tidak perlu beli baru untuk mendapatkan sebuah computer yang lebih cepat. Memasang cakera keras SSD akan membuat komputer anda rasa ingin anda miliki satu sistem baru. Adakah anda tahu bahawa SSD ialah 3x lebih cepat daripada cakera keras anda menggunakan dalam komputer anda sekarang!
  • Lebih mudah untuk membawa.
SSD lebih kurang berat daripada cakera keras, ianya lebih mesra bergerak dan membantu menjadikan komputer riba anda lebih mudah untuk membawa. Dengan komponen-komponen ringan dan pembinaan yang kukuh, SSD lebih sesuai kegunaan computer untuk kegunaan.
  • Lebih cekap.
Sejak SSD tidak mempunyai bahagian yang bergerak, mereka memerlukan kurang kuasa untuk beroperasi, yang bermakna anda akan mendapatkan hayat bateri yang lebih lama. Ianya lebih senyap daripada HDD.
  • Mudah untuk dipasang.
SSD lebih mudah untuk dipasang dan lebih ringan daripada HDD.

Pada tahun 2013, PCWorld Labs, tiga komputer telah melalui ujian WorldBench , kemudian menggantikan HDD dengan SSD, dan melalui ujian lagi. Keputusan yang mengejutkan. Toshiba Satellite P75-A7200 meningkat skor WorldBench yang 279-435 (bilangan yang lebih tinggi bermakna PC yang lebih cepat). Maingear tower PC menggandakan bilangan daripada 162 kepada 325.


Comments

Popular posts from this blog

POWER SUPPLY DAN JENIS POWER SUPPLY

APA ITU BATERI CMOS

[ SOLVED ] CARA FORMAT WINDOWS 10 8 7 | KEDAI REPAIR LAPTOP MELAKA